Ruta de navegación

Noticias

null 101relatosdelaenfermeria

Noticias
13/02/2023
Presentació del llibre "101 Relatos de la Enfermeria"

Una altra mirada de l’experiència infermera

 

El proper 14 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre "101 Relatos de Enfermería". Una antologia de relats basats en històries reals, novel·lades, tots ells relacionats amb l’àmbit de la Infermeria. Un projecte literari i solidari on participa Eva M. Román, infermera, doctora pel Departament de Medicina de la UAB i professora de l’EUI Sant Pau. La presentació es farà a les sales polivalents a les 16 hores, l’entrada és lliure.

De les 101 infermeres coautores del llibre, la Dra. Eva Román, infermera i professora de l'EUI-Sant Pau, participa novel·lant el relat de Claire Bertschinger, infermera de la Creu Roja que va estar a Etiòpia durant la fam de 1984. La seva tasca va inspirar al Bob Geldof a fer el concert Live Aid.

El llibre, editat per Vinatea, és una recopilació de relats literaris escrits per infermeres de tot l’Estat que ens desvetllen fets i personatges relacionats amb la professió infermera que no eren molt coneguts. Aquesta analogia neix de la mà de la infermera Ana María Ruiz, qui va ser impulsora de la biblioteca ’Resistiré’ per als pacients d’IFEMA durant la primera onada de la COVID. Es tracta d’una iniciativa més de la fundació Vinatea que destina els diners de la seva venda a projectes solidaris per ajudar a persones vulnerables.