Ruta de navegació

SETMANA SENSE FUM

SETMANA SENSE FUM
SETMANA SENSE FUM
SETMANA SENSE FUM

CURS 2023/24

XXV SETMANA SENSE FUM

L’EUI-Sant Pau ens adherim a la XXV Setmana sense Fum (SSF)

Del 25 al 31 de maig, es celebra la XXV Setmana sense Fum (SSF) amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància per a la salut del fet de no iniciar-se en el consum de tabac o deixar-ne de consumir i gaudir d’un ambient lliure de fum.

El tabaquisme és el principal factor de risc de les malalties cardiovasculars, el càncer o les malalties respiratòries. S’estima que cada any moren a Catalunya gairebé 10.000 persones per malalties ocasionades pel consum de tabac o l’exposició al fum ambiental.

D’acord amb els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), l’any 2023 continuava fumant el 22,6% de la població de 15 anys i més (25,5% dels homes i 19,8% de les dones) i el 7,5% de les persones declarava estar exposada al fum ambiental del tabac a la llar (6,5% dels homes no fumadors i 8,4% de les dones no fumadores).

Aquest any, la SSF que arriba a la XXV edició, vol mostrar la importància de respirar un ambient saludable i evitar els tòxics del tabac en totes les seves formes de consum , amb el lema “Zero emissions també als teus pulmons".

 

HOSSPAU Menu