Ruta de navegació

Recursos

Recursos
Recursos
Recursos

ESPAIS

Els nous espais de simulació clínica donen resposta a una necessitat docent emergent, que complementa la formació  de grau i postgrau.

La nova àrea per a simulació consta de:

  • Dos espais diàfans de 55 i 75 m2 respectivament, amb capacitat per a  90 estudiants, en els que es poden desenvolupar qualsevol tipus de taller d’ habilitats o procediments.
  • Quatre sales, de les quals 3 són habitacions preparades per ajustar-se a la fidelitat contextual que requereixen els entorns d’hospitalització (hospitalització convencional,-una de les habitacions incorpora un espai per a simular el bany assistit-, urgències hospitalàries, pacient crític), i la quarta és un despatx per a simular l’entorn de consultes.

  • Una cinquena sala, polivalent, per a pre i debriefing (acollida de participants, i anàlisi i reflexions posteriors a les simulacions), amb pantalla interactiva que permet visualitzar amb els alumnes cadascun dels casos dels escenaris simulats.

Tant als escenaris com als espais d’observació i anàlisi  estan equipats amb mobiliari sanitari, equipament tecnològic i sistema de  càmeres i micròfons per registre de vídeo i so.

Consulta el plànol d'accés a les aules

 

TECNOLOGIA I SIMULADORS

Emprem tecnologia especialment dissenyada per a la simulació, destacant el sistema de gestió d’arxius d’imatge i so SimCapture. Això facilita la simultaneïtat de funcionament del conjunt d’espais, on els estudiants poden participar en la simulació de manera directa o indirecta ja que el sistema permet visualitzar i registrar els escenaris desenvolupats des de qualsevol lloc amb connexió a intra i internet. Per altra banda, donat que el sistema  permet documentar tota l’activitat de simulació per al seu ús posterior, ens possibilita estudiar tant la simulació com el procés metodològic que s’ha utilitzat i fer recerca a partir d’aquesta informació.

A més, disposem de simuladors fidels a la realitat, amb diferents nivells de funcions fisiològiques i interactius, controlats per mitjà de tauletes amb el programari de Simpad (Laerdal), que ens permeten desenvolupar solucions a mida de manera àgil, flexible i dinàmica pels diferents àmbits  de cura. 



 

EQUIP HUMÀ

 

Coordinació de Simulació

M.Teresa Ricart - mricart@santpau.cat 

 

Tècnic en Simulació

Antonio Mancuso - amancuso@santpau.cat 

HOSSPAU Menu

InformacióinterèsSimulació

Informació d'interès
Coordinació de Simulació

M. Teresa Ricart
mricart@santpau.cat